Nyheter från paviljongen

Den 18e maj har nästan 130,000 besökt den Svenska paviljongen i Kina

Den 18e maj 2014, har redan över 128,000 besökt den Svenska Paviljongen i Qingdao, Kina. Det är ca 40,000 besökare i veckan.

Följ den Svenska paviljongen från Qingdao Expo 2014 på Instagram!

Den Svenska paviljongen på Expo 2014, Qingdao Kina! Folk ifrån Sverige har åkt ända hit för att jobba i den Svenska paviljongen. Se hur de trivs i Qingdao och följ deras upplevelser den här sommaren!

http://instagram.com/theswedishgarden

Den 11e maj har den Svenska paviljongen haft över 80,000 besökare i Kina.

Över 40,000 besökare till den Svenska paviljongen

Efter att ha öppnat Expot den 25e april i Qingdao, regnade det ett par dagar vilket inte lockade så många att besöka Expot. Men mellan 1a - 3e maj, under de Kinesiska nationaldagarna, sken solen upp och folk tog chansen av att njuta av den! Över 10,000 personer besökte den Svenska paviljongen varje dag! Den Svenska paviljongen är attraktiv minst sagt!

Öppningsceremoni av den Svenska trädgården

Den 25e april höll Expot en öppningsceremoni, och vår Svenska trädgård hade en speciell öppningsceremoni likväl. Den Svenska ambassadören och ekonomiansvarig, Västmanlands styresman, YES International Groups VD och grundare samt grundaren och ägaren av Ishotellet var på plats. Lokal media var där för att filma och skriva artiklar.

Isbar av Ishotellet Joukkasjärvi kommer på plats i Qingdao, Kina

Isbaren som ska vara på plats i den Svenska paviljongen är under uppbyggnad. Experter från Ishotellet har lastat av allt material och avslutat ett 48 timmars långt elektroniskt test. Nu är Isbaren så kall som -5 grader.

 

Intervju för utvalda kandidater

Den 18e mars började vi kalla våra ansökande till intervju. Så här långt har vi tagit emot 120 ansökningar till jobbet på Expo 2014 i den Svenska trädgården. Det kommer finnas möjlighet att fortsätta att ansöka hela tiden mellan maj och oktober. Den 28e mars kl. 10.00 planerar vi en gruppintervju i Västerås på CULTUREN, besöksadress: Sintervägen 6. Där kommer vi ge ut mer info och detaljer om jobbet och vad det kan generera i deras framtid. Det här är verkligen en chans man inte får varje dag och Kina är bara precis runt hörnet! Missa inte!Rekryteringsmässa i Västerås


Foto: Vivian Hu

Den 6e mars hade vi ett stånd på den årliga Rekryteringsmässan i Västerås. Under mässan introducerade vi den Svenska trädgården till kandidater och potentiella ansökande. Vår modell av den Svenska trädgården attraherade många besökare och ett jobb i Kina är alltid mycket uppskattat.

En av besökarna, Anna-Jackelin Thell sa: "Det här är så häftigt och jag vill verkligen jobba där!" Under dagen mottog vi flera ansökningar och rekryteringen är fortfarande öppen för alla som är intresserade.

På bilden ovan kan ni se Connie Guo som visar information på vår hemsida för besökarna. Tack för "European Job Days- Rekryteringsmässan" http://www.rekryteringsmassan.se/

Speciellt tack till Besarta Ademi.

WP 20140306 002

Fotograf: Vivian Hu

Fotograf: Vivian Hu

 

Världsutställning i Kina 

Västmanlands län kommer att delta med en svensk paviljong och en svensk trädgård vid världsutställningen i Qingdao i vårt vänlän Shandong i Kina. Med anledning av utställningen var landshövding Ingemar Skogö under onsdagen inbjuden av den kinesiska ambassadören Chen Yuming.

Utställningen 2014 Qingdao International Horticultural Exhibition pågår 25 april – 25 oktober. Landshövdingen planerar att delta vid invigningen. Ishotellet från Jukkasjärvi kommer att ha en isbar i källaren i paviljongen som också har plats för utställningar och möten. Under mötet på ambassaden deltog även representanter för Jukkasjärvi ishotell och Västerås stad. Världsutställningen väntar runt 18 miljoner besökare, huvudsakligen kineser. Västerås stad planerar att erbjuda 100 ungdomar sommarjobb som praktikanter vid utställningen. Qingdao är en hamnstad i Shandong med cirka 7,5 miljoner invånare. Senast uppdaterad: 2014-02-13

http://www.lansstyrelsen.se/vastmanland/Sv/nyheter/2014/Pages/varldsutstallning-i-kina.aspx

 

 

Länet visar upp sig i Kina

 

Länet visar upp sig i en egen paviljong på Expo 2014 i Kina.

Landshövding Ingemar Skogö samt projektledare Sandy Li Shenzhi.

Foto: Margareta Andersson

På tisdagen invigdes ett skyltfönster, som informerar om den kommande världsutställningen i Kina. Där är Västmanland representerad och ska visa upp sig i en egen paviljong.

Innehållet i skyltfönstret på Stora gatan 36 är dolt av en kuliss med björkstammar, med titthål.

Landshövding Ingemar Skogö invigde fönstret och uppmanade de som stannat till på trottoaren att kika in genom hålen.

Där syns lite av det som Västmanland kommer att presentera i sin paviljong i Kina, i provinsen Shandong, som är ett ”vänlän” till vårt län.

– Expo 2014 öppnar den 25 april och pågår sedan ett halvår framåt.

– 18 miljoner besökare räknar man med och en och annan svensk hoppas jag också kommer dit, sa Ingemar Skogö.

– Vi ska visa upp det som är typiskt svenskt och som kan vara av intresse för Kina, både kultur – och näringslivsmässigt, sa västeråsaren Sandy Li Shenzhi, projektledare.

I paviljongen kommer det också att finnas en isbar, byggd av is från Torne älv vid Ice Hotel i Jukkasjärvi, som levereras till Kina i containrar.

Is från Torne älv vid ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

Foto: Eija Salminen

På invigningen plockade representanter för Ice Hotel fram ett par mindre och kristallklara isblock ur en resväska som de medfört. Projektet är ett samarbete mellan Västerås stad och länsstyrelsen Västmanland.

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2379653-lanet-visar-upp-sig-i-kina

 

 

Unga kan få jobb i Kina

100 guider söks till en världsutställning

Skulle du kunna tänka dig att sommarjobba i Kina? För en rad unga Västeråsare kan det bli verklighet i sommar. 100 ungdomar söks till arbete på en världsutställning i Qingdao. Inbjudan har skickats till Västerås stad.

Photo: Per G Noren

Klart intresserade. Västeråsarna Oscar Norin, 19 och Sandra Claesson, 20, reagerade mycket positivt. ”Perfekt. Jag studerar ju internationella marknadsföring,” säger Oscar. ”Jag skulle ta tillfället i flykten, om jag fick chans,” sa Sandra.

Sommarjobbet skulle vara ett värd/guidejobb i den svenska paviljongen. Goda kunskaper i engelska är ett villkor, men om någon kan mandarin (kinesiskans huvuddialekt) är det ytterligare ett plus.

Att vara över 18 blir troligen också ett villkor.

I gengäld ska ungdomarna få uppleva den kinesiska kulturen och, som det uttrycks i inbjudan: ”Genom att representera Sverige och sitt län kan ungdomarna också få en ny syn på sin egen kultur och identitet.”

När VLT talade med en rad unga mellan 18 och 25 ansåg de flesta att de gärna skulle ta ett sådant jobb. Flera ville genast ställa sig i kö.

Men frågan är hur många av dem som kan få chansen. När frågan togs upp i kommunstyrelsen i går talades det mest om de yngre i åldersgruppen, de som just slutar gymnasieskolan.

– Men visst är det roligt med en sådan chans. Ett fantastiskt erbjudande, sa kommunstyrelsens ordförande Ulla Persson (S)

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2355084-unga-kan-fa-jobb-i-kina

 

 

ArtHouse Film Production Aps

Den 26e november 2013 var Sandy Li Shenzhi på plats där den Svenska trädgården ska byggas upp. Vårat byggnadsteam och inredare var också där. ArtHouse Film Production hade ett möte och en rundvandring där också. De pratade om 2014's Skandinaviska film festival som ska äga rum i den Svenska trädgården ihop med andra samarbetspartners. Företaget ArtHouse Film Production kommer ifrån Danmark. Ägaren och direktören Tom Winther är erfaren inom filmindustrin. Ett annat företag som han äger i Qingdao är TEXAS. www.texas.dk Produkterna kommer att ställas ut i den Svenska trädgården under Expo 2014 i Qingdao.

 

 

Ishotellet besöker den Svenska trädgården

 

 

Den 21a oktober 2013, besökte Dan Hollström, som är utvecklingsansvarig av Isbaren, den Svenska trädgården som är under uppbyggnad. Dan Hollström fick träffa vårat byggnadsteam. Det här besöket visar på positivt deltagande av Ishotellet. Innan han kom hit, hade han deltagit i Promotion Conference of the International Horticultural Exhibition 2014 Qingdao.

 

 

 

 

Volvo grävmaskiner i Qingdao

 

 

Förklaring: Det första spadtaget av den Svenska trädgården, togs av Volvos grävmaskin!


Den 18 juli 2013, anlände Volvos grävmaskiner till 2014 Qingdao International Horticultural Exposition och den svenska trädgårdens byggnadsplats. Byggnationer och förberedelser var i full gång. Grävmaskinerna var väl skötta för att kontrollera den 14-ton tunga maskinen. Det första spadtaget av Volvo markerade grunden för den Svenska trädgården, och under de nästkommande tre månaderna ska huvudbyggnationerna vara färdiga. Den Svenska trädgården ser fram emot ett närmare samarbete med Volvo byggnadsgrupp.

 

Världsutställning i Kina

2013-06-10

 

Sun Shaocheng, vice guvernör, landshövding Ingemar Skogö och Staffan Björck


En delegation från Västmanlands län ledd av landshövding Ingemar Skogö besökte Shandong i november 2012.

Vid besöket undertecknades en avsiktsförklaring om att delta i världsutställningen 2014 Qingdao International Horticultural Exhibition. Länsstyrelsen i Västmanlands län har nu haft besök från högsta ledningen för vänlänet Shandong och den officiella planeringen av deltagandet har tagit fart. Temat på världsutställningen är ”Från jorden till jorden”.

Sveriges paviljong kallas ”The Swedish Garden”, med Linnéträdgården i centrala Uppsala som förebild. Det finns nu en officiell hemsida för projektet som lanserades under kvällen, www.expo2014.se

Vid mötet i Västerås diskuterades även uppdragsutbildning i regi av Mälardalens högskola samt Västerås Sciencepark. Från Shandong deltog bland annat Mr. Sun Shaocheng, vice guvernör i Shandongprovinsen.

Från svensk sida deltog förutom landshövding Ingemar Skogö även Staffan Björck, tidigare utrikesdepartementet. Han har varit ansvarig för de svenska paviljongerna på världsutställningar i flera länder.

Delegationen kommer att besöka Volvo Construction Equipment i Eskilstuna som har byggt upp en forsknings- och utvecklingsenhet i Shandongs huvudstad Jinan. De kommer också att titta närmare på Hammarby sjöstad i Stockholm som ett gott exempel på svensk samhällsplanering.

http://www.lansstyrelsen.se/vastmanland/Sv/nyheter/2013/Pages/varldsutstallning-i-kina.aspx